Lockdown heeft leerling-chauffeurs meer dan £ 1 miljoen gekost, aangezien tienduizenden theorie-examens zijn verlopen tijdens de onderbreking van rijexamens.

 

Praktische tests werden vanaf 23 maart opgeschort als onderdeel van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, en zullen pas op 22 juli in Engeland en later in de rest van het VK worden hervat.

 

In die tijd zullen meer dan 40.000 certificaten voor theorie-testpassen zijn verlopen voor £ 23 per certificaat, wat neerkomt op £ 1.120.215.

 

Theorie-examencertificaten zijn twee jaar geldig na het behalen van de test, waardoor chauffeurs tot 24 maanden kunnen afleggen en slagen voor hun praktijktest. Met praktische tests die sinds maart zijn uitgesteld, hebben alleen sleutelfiguren hun praktijktest echter kunnen afleggen.

 

De DVSA heeft gezegd dat ondanks de ongebruikelijke omstandigheden, theorie-examencertificaten in geen geval verlengd kunnen worden en dat iedereen wiens certificaat is verlopen, zal moeten boeken en betalen voor een ander theorie-examen.

 

Vraagt ​​om verlenging

Theorietesten worden op 4 juli in Engeland hervat. Een datum voor hervatting in Schotland, Noord-Ierland en Wales moet nog worden bevestigd.


 

Het geschatte verlies is gebaseerd op gegevens verkregen van de DVSA door autoverzekeraar Marmalade. Volgens officiële cijfers zijn tussen 23 maart en 22 juni elke dag gemiddeld 399 theorie-testcertificaten verlopen – de oorspronkelijke datumtests zouden naar verwachting opnieuw beginnen. Dit kost leerlingen £ 826.551, en de extra kloof totdat ze daadwerkelijk hervatten, zal naar verwachting nog eens £ 293.664 kosten. nu theorie oefenen kan online.

 

Crispin Moger, CEO van Marmalade, zei dat de uitzonderlijke omstandigheden ertoe zouden moeten leiden dat leerlingen een verlenging van drie maanden op hun pascertificaat krijgen.

 

Hij merkte op: “Ik twijfel er niet aan dat er veel leerling-chauffeurs zullen zijn geweest die van plan waren om in deze periode hun test af te leggen en nu zullen verliezen door de lockdown. Leerlingen van wie het diploma is verlopen, moeten het examen afleggen en opnieuw slagen voordat ze hun praktische rijexamen kunnen afleggen, waardoor ze nog meer tijd hoeven te wachten. gevaarherkenning online oefenen kan ook.

 

“Voor sommigen is dit gewoon een zoveelste wegversperring naar het verkrijgen van vrijheid en zal het voor velen een hindernis zijn waar een rijbewijs centraal stond in hun plannen. Daarom hebben we een petitie gelanceerd om de regering te vragen deze certificaten met drie maanden te verlengen om leerlingen de kans te geven zich zo snel mogelijk als chauffeur te kwalificeren, iets wat ook de wachttijden en de druk op theorie-testcentra zal verminderen zodra ze weer opengaan.