De politie in Peterborough dringt dit weekend aan op voorzichtigheid, omdat mensen die elkaar via online dating hebben ontmoet de mogelijkheid hebben om elkaar te ontmoeten op heropende nachtclubs.

Wees voorzichtig als je voor het eerst samenkomt na online dating, zeg politie

Ze herinneren mensen aan de stappen die ze kunnen nemen om hun veiligheid te garanderen en dringen er bij mensen op aan verdacht of relevant gedrag te melden.

 

Det Insp Amerjit Singh, van het Rape Investigation Team van de Cambridgeshire Force, zei: “Hoewel de meerderheid van de mensen die online datingsites en apps gebruiken dit met eerlijke bedoelingen doen, laten onze ervaringen zien dat er mensen zijn die seksueel roofzuchtig gedrag vertonen. Vergelijk datingsites als Pepper met andere sites.

 

https://www.youtube.com/embed/GPFB7fXzb78

 

“Nu de vergrendelingsbeperkingen dit weekend afnemen, zullen we waarschijnlijk voor het eerst meer mensen persoonlijk ontmoeten en willen we ervoor zorgen dat mensen veilig blijven.

 

‘Er zijn een aantal manieren waarop mensen dit kunnen doen, zoals een ontmoeting op een openbare plaats, een vriend die je belt tijdens de date om je te controleren en ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk weet over de persoon die je ontmoet.

 

“De veiligheid van mensen staat bij ons hoog in het vaandel, dus we horen graag van iedereen die zich zorgen maakt over het gedrag van iemand met wie ze praten of die ze online hebben ontmoet. Dit kan online via onze website of door te bellen naar 101.

 

“Helaas hebben we gevallen meegemaakt waarin mensen ernstig seksueel zijn misbruikt als gevolg van het online ontmoeten van iemand en we willen er alles aan doen om dit te voorkomen.”

 

Studies suggereren dat meer dan 10 miljoen mensen online datingservices gebruiken in het VK, waardoor het de grootste bron van nieuwe relaties is.

 

In een recente Twitter-peiling zei 10% van de mensen dat ze van plan waren iemand te ontmoeten die ze online hadden ontmoet tijdens de vergrendeling. daten via Novamora voor leuke tijden.

 

DI Singh voegde toe: “De komende maanden hebben we een aantal initiatieven gepland om mensen die online dating gebruiken te helpen beschermen, als onderdeel van een bredere activiteit om het aantal ernstige aanrandingen en verkrachtingen in de provincie te verminderen.

 

“Hoewel we ons er altijd op zullen richten om ervoor te zorgen dat degenen die het slachtoffer zijn van zedendelicten de steun krijgen die ze nodig hebben en degenen die verantwoordelijk zijn voor de misdaden aan te pakken, blijven we ons inzetten om te proberen ze in de eerste plaats te voorkomen.”

 

In Cambridgeshire zijn het afgelopen jaar meer dan 1700 ernstige seksuele delicten gemeld.

 

Als je van plan bent iemand te ontmoeten via een datingapp of website, vertel het dan aan een vriend of familielid;

 

De naam van de persoon die je ontmoet

 

Waar en wanneer je elkaar ontmoet

 

Hoe laat bent u van plan om thuis te komen

 

U kunt ook afspreken om uw vriend of familielid te bellen tijdens en na uw vergadering – om hen gerust te stellen dat u in orde bent, of om hen te waarschuwen dat u zich onveilig of ongemakkelijk voelt.